Ιατρικά Θέματα

Νεφελοποιητές και Νεφελοποίηση

Νεφελοποιητές και Νεφελοποίηση

Θεραπεία αναπνευστικών νοσημάτων μέσω νεφελοποιητή

Με τη θεραπεία μέσω νεφελοποιημένων φαρμάκων επιτυγχάνεται η αποτελεσματική και ασφαλής  θεραπεία, στοχευόμενη στον πνεύμονα για την αντιμετώπιση αποφρακτικών πνευμονικών νοσημάτων όπως η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, κρίσης άσθματος κ.α. Η θεραπεία μέσω νεφελοποιητή, παρακάμπτει την χορήγηση φαρμάκων μέσω της κυκλοφορίας του αίματος αποφεύγοντας τις παρενέργειες που ενδέχεται να προκύψουν από ενδοφλέβια θεραπεία.

Ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από βαριάς μορφής αναπνευστικών λοιμώξεων, ή βρίσκονται σε περιόδους παρόξυνσης, όπως κατά την περίοδο της άνοιξης εμφανίζεται το αλλεργικό άσθμα κρίνεται απαραίτητη η χρήση φαρμάκων μέσω νεφελοποιητή. Στις περιπτώσεις που δημιουργηθεί φραγμός στους αεραγωγούς και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με κορτικοστεροειδή ή εισπνεόμενα φάρμακα κορτιζόνης, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης τέτοιας κατάστασης είναι με τη διάσπαση εισπνεόμενου αερολύματος με τη χρήση νεφελοποιητή.

Πολλοί άνθρωποι που κάνουν χρήση οξυγονοθεραπείας χρησιμοποιούν και νεφελοποιητή για πλήρη θεραπεία των πνευμόνων και αντιμετώπιση χρόνιων αναπνευστικών προβλημάτων.

Τι είναι ο νεφελοποιητής;

Ο νεφελοποιητής είναι μια μικρή και εύχρηστη συσκευή διάσπασης κορτικοστεροειδών και βρογχοδιασταλτικών φαρμάκων, καθώς από υγρή μορφή τα μετατρέπει σε νέφος για την θεραπεία του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος χωρίς να απαιτείται ο συντονισμός της αναπνοής του ασθενούς. Υπάρχουν δύο τύποι νεφελοποιητών, οι σταθεροί και οι φορητοί.

Η εταιρεία μας διαθέτει ευρεία γκάμα νεφελοποιητών διαφόρων οίκων, ανακαλύψτε τους.

Κατ’οίκον νεφελοποιητές

Η χρήση σταθερού νεφελοποιητή αφορά την κατ’οίκον νοσηλεία, αφού λειτουργεί αποκλειστικά με ρεύμα. Ασθενείς οι οποίοι έχουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα έχουν τη δυνατότητα με τη χρήση νεφελοποιητή να εφαρμόζουν νοσοκομειακού τύπου θεραπεία, χωρίς να χρειάζεται η εισαγωγή σε κάποια κλινική ή νοσοκομείο. Είναι κατάλληλος για μικρά παιδιά και για υπερήλικες που δυσκολεύονται να έχουν συντονισμένη αναπνοή καθώς τους παρέχεται συνεχόμενης ροής αερόλυμα. Η εταιρεία FLAEM ειδικεύεται στη κατασκευή νεφελοποιητών για την αντιμετώπιση παθήσεων όπως είναι το άσθμα, με τον πιο διαδεδομένο νεφελοποιητή τον FLAEM DocNeb, έναν αξιόπιστο και ασφαλή νεφελοποιητή, δείτε εδώ τον νεφελοποιητή FLAEM DocNeb.

Φορητοί νεφελοποιητές

Οι φορητοί νεφελοποιητές, κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά με τους σταθερούς, με την διαφορά ότι λειτουργούν με μπαταρίες χρήζοντας τα κατάλληλα για μετακίνηση προσφέροντας ανεξαρτησία στον ασθενή αφού πλέον μπορεί να κάνει τη θεραπεία του σε οποιοδήποτε μέρος βρίσκεται. Αποτελούν μια λύση για τους ασθενείς που ταξιδεύουν ή ακόμα και αυτούς που μετακινούνται συχνά και χρειάζονται να κάνουν χρήση εισπνεόμενων φαρμάκων. Οι νέας τεχνολογίας νεφελοποιητές λειτουργούν με την τεχνολογία MΕSH, καθιστώντας τους νεφελοποιητές υπερήχων με αλκαλικές μπαταρίες. O νεφελοποιητής MEDIX MicroNeb αποτελεί μια πολύ καλή λύση για όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν έναν φορητό νεφελοποιητή. Ο συγκεκριμένος νεφελοποιητής χρησιμοποιεί την τεχνολογία των υπερήχων, απόλυτα αθόρυβος και ανθεκτικός.

Οι νεφελοποιητές, σταθεροί ή φορητοί, αποτελούν χρήσιμα θεραπευτικά μηχανήματα, προσφέροντας θεραπεία και ανακούφιση σε ασθενείς με βαριάς μορφής αναπνευστικά προβλήματα, βοηθώντας τους να συνεχίσουν υγιείς τη ζωή τους.