Λύσεις για τον άνθρωπο

Συμπυκνωτές οξυγόνου

Συμπυκνωτές οξυγόνου είναι οι συσκευές που παρέχουν υψηλής καθαρότητας οξυγόνο στον ασθενή.

Συμπυκνωτές οξυγόνου

Το μηχάνημα λειτουργεί με ρεύμα, αφαιρώντας από τον ατμοσφαιρικό αέρα το άζωτο και παρέχοντας καθαρό οξυγόνο στον ασθενή είτε μέσω μάσκας οξυγόνου είτε μέσω ρινικού καθετήρα (μυτάκια οξυγόνου).

Αποτελεί έναν ασφαλή τρόπο χορήγησης ιατρικού οξυγόνου στο σπίτι καθ’όλη την ημέρα, ακόμη και 24 ώρες αν χρειαστεί.

Όσο το μηχάνημα βρίσκεται στο ρεύμα, παρέχει ιατρικό οξυγόνο αφού πρώτα ρυθμιστεί η ανάλογη ροή κατ’ υπόδειξη του ιατρού.  Με τη χρήση ρινικής κάνουλας και σε συνδυασμό με προέκταση έως και 15m, παρέχεται στον ασθενή ελευθερία μετακίνησης εντός της οικίας του καθώς και η δυνατότητα να βρίσκεται σε διαφορετικό χώρο από τον συμπυκνωτή.

Συμπυκνωτές οξυγόνου

Υπάρχουν διάφοροι τύποι, ανάλογα με την μέγιστη ροή ιατρικού οξυγόνου που μπορούν να προσφέρουν στον ασθενή ή με το μέγεθός του. Οι πιο συνηθισμένοι συμπυκνωτές παρέχουν μέχρι 5 λίτρα οξυγόνου το λεπτό αλλά υπάρχουν διαθέσιμοι και συμπυκνωτές που μπορούν να φτάσουν έως και 10 λίτρα το λεπτό.

Τα νέας τεχνολογίας μηχανήματα είναι αθόρυβα και σχετικά πιο ανθεκτικά εν συγκρίσει με αυτά της παλαιότερης γενιάς. Πλέον, υπάρχουν πολλές μάρκες συμπυκνωτών με μικρές διαφορές μεταξύ τους (βάρος, θόρυβος, μέγεθος). Κορυφαίος στην κατηγορία των 5λιτρων συμπυκνωτών θεωρείται ο Philips Respιronics Everflo,  Αμερικάνικης κατασκευής που φημίζεται για την ανθεκτικότητα του και την ελαφριά κατασκευή του. Εδώ μπορείτε να δείτε όλους τους σταθερούς που παρέχει η εταιρεία μας για πώληση και ενοικίαση.

Αντίστοιχα υπάχουν φορητοί, μικροί σε μέγεθος και βάρος που είναι ιδανικοί για την χρήση οξυγονοθεραπείας σε εξωτερικούς χώρους.

Σχετικά Προϊόντα – Συμπυκνωτές Οξυγόνου
Philips Respironics EverFlo

Ο Everflo 5lt από την Philips Respinonics είναι ένας μικρός, αθόρυβος και πλήρως αξιόπιστος συμπυκνωτής οξυγόνου υψηλής καθαρότητας.

AirSep NewLife Elite

Ο συμπυκνωτής οξυγόνου AirSep NewLife Elite αποτελεί την θεμέλια βάση για την εξέλιξη των άλλων μοντέλων της εταιρείας δια θεραπεία κατ’οίκον.

Inogen ROVE 6

O Inogen ROVE 6 είναι το νεότερο μοντέλο της αμερικάνικης εταιρείας διατηρώντας όλα τα κορυφαία χαρακτηριστικά του κορυφαίου σε πωλήσεις Inogen One G5. Επίσημοι Διανομείς Inogen Inc.

Inogen ONE G5

Το Inogen One G5 είναι ο καλύτερος φορητός συμπυκνωτής οξυγόνου κατά την εισπνοή σε σχέση με το βάρος του και παραγωγής οξυγόνου έναντι άλλων φορητών συμπυκνωτών της αγοράς. Επίσημοι Διανομείς Inogen Inc.

Συχνές ερωτήσεις για τους συμπυκνωτές οξυγόνου

Υπάρχουν δυο τύποι:

  • Ο σταθερός για κατ’ οίκον χρήση με τροφοδοσία οικιακό ρεύμα 240V.
  • Ο φορητός  που μπορεί να λειτουργήσει με 3 τρόπους (αποσπώμενη μπαταρία, τροφοδοσία 12V αυτοκινήτου και με οικιακό ρεύμα 110-240V.

Ο συμπυκνωτής οξυγόνου είναι μια μηχανική συσκευή που δουλεύει με οικιακό ρεύμα 220V και μπορεί να παράγει καθαρό οξυγόνο υψηλής περιεκτικότητας  93 ±3 καθ’ όλο το 24ώρο.

Σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ασθενή ο θεράπων γιατρός συστήνει συγκεκριμένο τύπο συμπυκνωτή.

Η οξυγονοθεραπεία καλύπτεται 100% από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία με την προϋπόθεση  ο ασθενής να έχει ασφαλιστική ικανότητα.