Ιατρικά Θέματα

Φορητοί Συμπυκνωτές Οξυγόνου

Φορητοί Συμπυκνωτές Οξυγόνου

Τι είναι οι φορητοί συμπυκνωτές οξυγόνου;

Εκτός από τους σταθερούς συμπυκνωτές οξυγόνου υπάρχουν και οι φορητοί συμπυκνωτές οξυγόνου προσφέροντας μεγαλύτερη ανεξαρτησία στην μετακίνηση  κάνοντας την οξυγονοθεραπεία πιο εύκολη με παροχή οξυγόνου σε οποιοδήποτε μέρος βρίσκεται ο ασθενής. Βασική διαφορά με τους κατ’οίκον συμπυκνωτές οξυγόνου είναι το μέγεθος, το βάρος και η αυτονομία που παρέχει στον ασθενή με τη χρήση επαναφορτιζόμενης  μπαταρίας. Λειτουργούν είτε με τη παλμική μέθοδο(κατά την εισπνοή χορηγείται ιατρικό οξυγόνο) είτε με συνεχόμενη ροή όπως ένας σταθερός συμπυκνωτής. Παρόλο το μικρό μέγεθος τους, ο φορητός συμπυκνωτής παράγει την ίδια καθαρότητα σε ιατρικό οξυγόνο με τους σταθερούς συμπυκνωτές και αποτελεί υποστηρικτικό παράγοντα στην οξυγονοθεραπεία προσφέροντας άνεση.

Πως λειτουργεί;

Οι φορητοί συμπυκνωτές οξυγόνου λειτουργούν με δύο τρόπους, είτε με ρεύμα είτε με την ενσωματωμένη μπαταρία που διαθέτει το μηχάνημα(8 cell ή 16 cell). Με τη μεγάλη μπαταρία των 16 cell, μπορεί να παρέχει το φορητό ιατρικό οξυγόνο μέχρι και 13 ώρες συνεχούς χρήσης πριν χρειαστεί φόρτιση.

Η μπαταρία φορτίζεται είτε στο σπίτι σε μια συμβατική πρίζα, είτε στο αυτοκίνητο με ειδικό εξάρτημα( αντάπτορα) στην υποδοχή του αναπτήρα που προμηθεύεστε κατά την αγορά του μηχανήματος.

Που χρησιμεύει ο φορητός συμπυκνωτής οξυγόνου;

Ο φορητός συμπυκνωτής είναι ιδανικός για μετακινήσεις, είτε μακροχρόνιες, όπως λόγου χάρη ένα ταξίδι, είτε για βραχυχρόνιες όπως η επίσκεψη σε κάποιο σπίτι ή ακόμα και για έναν σύντομο περίπατο καθώς και σε περίπτωση διακοπής ρεύματος(αν είναι φορτισμένη η μπαταρία).  Η νέας τεχνολογίας φορητοί συμπυκνωτές δίνουν τη δυνατότητα στον ασθενή να μετακινείται με μεγαλύτερη αυτονομία λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας χρόνου της μπαταρίας. Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε ότι ο φορητός συμπυκνωτής οξυγόνου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον σταθερό συμπυκνωτή. Αφενός ο φορητός συμπυκνωτής με παλμική ροή (κατά την εισπνοή) δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια του ύπνου. Αυτό συμβαίνει διότι ενδέχεται ο ασθενής κατά την διάρκεια του ύπνου να ανοίξει το στόμα και να μην παίρνει αναπνοή από την μύτη, επομένως ο φορητός συμπυκνωτής δεν ανιχνεύει την εισπνοή. Αφετέρου, είναι ένα ευαίσθητο μηχάνημα για συγκεκριμένη χρήση αφού υπάρχει και η μπαταρία η οποία με τη χρήση φθείρεται. Η αμερικανική εταιρεία Inogen Inc. θεωρείται η κορυφαία εταιρεία στην κατασκευή φορητών συμπυκνωτών οξυγόνου με 20 χρόνια εμπειρίας στην κατασκευή φορητών. Ναυαρχίδα της Inogen είναι το τελευταίας τεχνολογίας μοντέλο Inogen One G5, με δυνατότητα παροχής έως και 6 λίτρα το λεπτό καθαρού οξυγόνου και με ελαφρύτερο κράμα για μεγαλύτερη άνεση, για περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο μοντέλο δείτε εδώ. Είναι βέβαιο, πως αποτελεί την πλέον κατάλληλη λύση αναφορικά με την ελευθερία μετακίνησης καθώς προσφέρει ανεξαρτησία στον ασθενή αλλάζοντας τη ζωή του και βελτιώνοντας την ποιότητα της καθημερινότητας του.

Δείτε περισσότερους φορητούς συμπυκνωτές οξυγόνου στην σελίδα μας.